מה בכלל חמץ גמור?

השאלה: שלום,
לפי מיטב הבנתי עדיף שלא למכור חמץ גמור לגוי אלא במקרה של הפסד.
אשמח אם תבהרו:
1. מה בכלל חמץ גמור. (כולל פסטות/פתיתים/אורז וכיוב´)
2. מה נחשב להפסד.(חבית קמח סגורה אחת נחשבת?)
אשמח לתשובה לפי עדות המזרח(אוכלי קטניות).
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:10:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

פסטות ופתיתים הם חמץ גמור, יש שם עיסה של מים וקמח, ללא בדיקה על העשייה ועל כן יתכן שהם חמץ גמור. אורז מותר לבני ספרד לאכול (יש הרבה שאוסרים), בכל אופן לדעת כולם אפשר להשהות.
הפסד הדבר תלוי באדם, עד כמה הוא מוכן להפסיד בעבור עשיית הדור דיני. דהיינו אפשר למכור אבל יש שמהדרין לא למכור, ועל כן השאלה היא כללית כמה אדם מוכן להפסיד ממון על מנת להדר במצוות.

שבת שלום