מוצרים תעשייתים בפסח

השאלה:

לכבוד הרב
האם אדם שמהדר בכשרות רשאי מעיקר הדין לאכול מוצרים תעשייתים בפסח? (עם כשרות מהדרין) וכן האם מותר ללכת לבית מלון בפסח?
כי הרי בפסח חמץ אסור אפילו במשהו. וכיצד ניתן במטבח ציבורי להיזהר בחמץ במשהו?
תמיד יש חשש שמא העובד הלא דתי או הגוי נגע באיזה מקום שיש בו חשש חמץ או שאכל לפני שבא לעבודה סנדוויץ עם חמץ ואח"כ נוגע באוכל. ולא ברור שמבחינה טכנית ניתן לדאוג שלא יהיה באוכל שום מולקולה או חלקיק זעיר של חמץ.

סתם דוגמה מרחיקה - נניח שאכלתי לפני פסח פיתה או מאכל חמץ שיש בו שומן. והיד שלי קצת מלוכלכת מחמץ. ועכשיו שהיד שלי מלוכלת אני נוגע בידית של הדלת של השירותים או במקום אחר. ונניח שלפני פסח שכחו לנקות את הידית של הדלת של השירותים ואז בא טבח ונגע בידית של הדלת. יוצא שכמה חלקיקי חמץ עברו ליד שלו ואז הוא נודע גם באוכל. והרי לפי מה שהבנתי אפילו חלקיק הכי זעיר של חמץ אסור באכילה.

בקיצור - האם מותר על פי ההלכה לאכול בבית מלון בפסח או לצרוך מוצרים תעשייתים בפסח?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שאלה:
תמיד יכולות להיות חששות גם בבית פרטי או במלון. הקובע הוא יכולת ההשגחה וההשגחה בפועל. אם הינך סומך על השגחת הרב או המפעל או בית המלון הרי אמירתם שנקי מחמץ היא עדות שלמה לכל .(הגזמת עם המולקולה לא ניתנה תורה למלאכי השרת ואין לנו אלא מה שעינינו רואות)
אך כנראה שעבורך הבית עדיף כי אינך סומך על אחרים לכן תכין את כל מאכליך בעצמך.