סיר שלא נעשה בו שימוש

השאלה:

יש לי סיר שלא נעשה בו שימוש למעלה מ24 שעות.
אני רוצה להכשיר אותו לפסח, ולהכשיר בו כלים אחרים לפסח
בסיר נעשו בישולים ברטוב בלבד.

1. האם אפשר להכשיר אותו מבלי להגעילו בתוך כלי גדול ממנו אחר?
למשל במידה ואני מרתיח מים בסיר, האם הדבר מספיק להכשיר אותו? והאם הדבר מספיק לפחות להכשיר את הדפנות הפנימיות שלו? (לגבי החוץ אני יכול לערות מים רותחים וזה מכשיר על צד שגלש ממנו מהתבשיל על הדפנות החיצוניות)

2.האם הגעלה בתוך סיר שבלוע בו חמץ מועילה לפלוט את החמץ הבלוע בכלים המוגעלים גם אם שטח הפנים שלהם אינו עולה על פי 60 משטח הפנים של הסיר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:50:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. יש להכשיר לכתחילה בתוך סיר גדול יותר. אם אין אפשרות אפשר להכשיר על ידי מלוי כל הסיר במים לחמם את המים עד נקודת רתיחה ואז להכניס אבן מלובנת והמים בסיר יגלשו, ואז כל הסיר יוכשר, את מכסה הסיר יש להגעיל בנפרד.
2. אם הסיר אינו בן יומו.

חג שמח