סירופים בפסח

השאלה: בס"ד כבוד הרב שלום וברכה, לפני כארבע שנים עברתי תאונת דרכים כהולכת רגל. בשנים אלה איבדתי את הווסת שלי. עד היום אני במצב אל-וסת ועובדת רבות על עלייה במשקל - לצד הסדרת הווסת. לפני כחודש וחצי התחלתי - בהמלצת הרופאה שלי, טיפול דיקור סיני - אצל מטפלת מיוחדת, אשר רוקחת לי סירופים מותאמים אישית לאיזון הורמונאלי - בבית מרקחת "טריפוליום". היום שוחחתי עמה והבנתי כי אין כל גלוטן במוצרים שהיא רוקחת לי אלא צמחים. סירופ אחד הנו "שיח אברהם" מעורבב באלכוהול. סירופ אחר הנו תערובת של צמחים. אני שותה את הסירופים פעמיים ביום. האם עליי להימנע משתיית הסירופים במהלך הפסח? כך חשבתי לנהוג תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ו אדר ב תשע"ט 9:24

את צריכה לברר אצל הרוקחת מה מקור האלכוהול שהיא מערבת בסירופ. יש אלכוהול כשר לפסח הנעשה מפירות, ויש אלכוהול חמץ הנעשה מדגן. במידה ובדר"כ הוא נעשה מדגן והוא חמץ, צריך לברר אם יכולה להכין לך לפסח מאלכוהול פירות.  רפואה שלמה.