חתונה בספירת העומר

השאלה:

באלו ימים מותר לאשכנזי להתחתן בספירת העומר. האם מותר בר"ח אייר? ביום העצמאות? בל"ג בעומר? ביום ירושלים? בימים המותרים האם צריך לערוך את החופה לפני השקיעה. אם כן האם אפשר להמשיך את החתונה לאחר השקיעה?

מתי מסתיימת האבלות של ספירת העומר.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ישנם כמה מנהגים המבוארים באו"ח סימן תצג. והשאלה העיקרית היא באלו ימים הוא נוהג אבלות.
גם ברבנויות השונות אין נוהג אחיד ולכן צריך לברר ברבנות בה נרשמים מה הנוהג אצלה
יש רבנויות המתירות נישואין בכ"ח אייר (באור ליום או ביום עצמו בעוד יום לא בלילה האחריו)

לא נהגו לערוך חופות ביוה"ע
אם שאלתך נוגעת למעשה מדוע להמתין עד ימי הספירה של השנה הבאה, מדוע לא להתחתן עוד השנה?