עץ האשרה

השאלה: נאמר בתורה (דברים ט"ז, כא): לֹא תִטַּע לְךָ אֲשֵׁרָה, כָּל עֵץ - אֵצֶל מִזְבַּח ה´ אֱלֹהֶיךָ, אֲשֶׁר תַּעֲשֶׂה לָּךְ:
ובדיני ברכת האילנות נאמר: "ועצי אשרה אין לברך עליהם". מתוך שאלה שעלתה בחוג המתפללים בעניין זה, חיפשתי בכמה מקורות מהו עץ האשרה ועדיין לא מצאתי. האם רבני המכון יושיעו אותנו?

בתודה ובברכה רבה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 3:01:14 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עץ האשרה איננו עץ מיוחד אלא כל עץ שניטע על יד "אלים" שונים בתקופות קדומות, ולכן כל עץ יכול להיות אשרה. וכך כתב הרמב"ן (דברים טז, יא). עיי"ש באריכות.