קטניות מונבטות בפסח

השאלה: שלום הרב, בעניין קיטניות מונבטות בפסח לאשכנזים. ראיתי תשובתך באתר משנת תשע'ו, ולפיה העלה אינו קיטניות ואף הזרע אינו קטניות. האם ניתן א'כ להנביט קיטניות לפני הפסח, לברור את הפרטים שהוציאו זרע, ומה שאכן הוציא זרע מותר כולו באכילה, גם לאוכלי קטניות? שיטה זו מאפשרת שימוש בפסח לאשכנזים, ובפרט למשפחות בהן יש טבעונים. בברכה ובתודה מראש

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט' אייר תשפ"ג 10:35

קטניות בהגדרתן במשנה הוא צמח חד שנתי שזרעו נאכל ואינו תבואה.

בגזרת קטניות האשכנזית נאסרו מיני קטניות שהיו מוכרים אז והיו נאכלים.

עלים וגבעולים ירוקים של מיני קטניות לא נאסרו. זרעי קטניות עצמן - שנבטו ג"כ סביר להניח שלא נאסרו, משום הנביטה מרוקנת את ערכו כמזון (נרקב בלשון המשנה), ולכן מותר לאכול את הנבטים ונראה שגם את הזרעים שהנביטו אותם.