קניית וויסקי לפני פסח

השאלה:

לכבוד הרב אריאל,
אני צריך לנסוע לחו"ל לפני פסח לצורך עבודה. האם מותר לקנות וויסקי בדיוטי פרי לפני פסח לצורך שמחה על מנת למוכרו עם החמץ? כיון שהמחירים שם יותר זולים ולאחר פסח, הדבר לא ניתן כי לצערנו בשנים קודמות לא מתבצעת מכירת חמץ שם. האם הדבר נחשב הפסד מרובה אשר בגללו יהיה ניתן להקל?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אדם פרטי לא מוכר חמץ ודאי, אלא רק דברים שהוא מסתפק בהם או אינו יכול לכלותם לפני הפסח. אין לקנות ויסקי לפני פסח בהימנעות מקנייה אין הפסד (כמו"כ תבדוק את כשרותו).