שאלות לפסח

השאלה:

שלום רב,
1. כיצד יש להתייחס לקמח. האם ניתן למכרו או שיש לבערו?
2. כנ"ל לגבי שוקולד/סוכריות/וויסקי שלא מצוין על גבם שהם כשרים לפסח.
3. מהי עמדת הרב לגבי אכילת קינואה בפסח?
4. מהי עמדת הרב לגבי אכילת במבה בפסח?
תודה וחג פסח כשר ושמח,

 

 

 

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. קמח רגיל נטחן לאחר שעובר הרטבה בדרך כלל הגרעינים לא
מחמיצים אולם מספק יש למוכרם לנכרי.
2. איני יודע ממה הם מיוצרים אם יש חשש הכנסת דגניים מן הראוי
למוכרם.
3. הקינואה הוא מוצר חדש (הובא לכאן מאמריקה הדרומית ורק
לאחרונה נכנס כאן לשימוש) ולכן יש טוענים שלא הכירוהו כאשר גזרו
על קטניות. מיהו גם התירס הובא לכן ארה"ב ולא הכירוהו בעבר
ובכל זאת נמנעים יוצאי אשכנז ומרוקו מלאוכלו בפסח. לכן נראה
לענ"ד שרק מי שצריך לאכול קינואה מסבות בריאותיות ישתמש בו
בפסח
4. בני אשכנז לא אוכלים במבה בפסח.

toraland whatsapp