שירת נשים בהגדה והשלכת חמץ לפח

השאלה:

א. לעניין קול באישה ערוה. אני נמצא בסדר עם בנות דודות שלי ונוהגים אצלינו לקרוא את ההגדה במין מנגינה כזו ואולי גם לשיר את מה נשתנה האם יש היתר כלשהו לדבר ואם אחרת מה אפשר לעשות (אני די מסופק אם אני יכול לאמר להם מראש שלא לשיר או לזמר).
ב. שאלה שניה האם אפשר להפקיר משהו בשבת לפני פסח (ואם אנו רוצים לזרוק מטאטא עם חמץ בשבת האם אפשר פשוט רק לבטל חמץ ולזרוק אותו לפח לפני הביטול של היום (פח במקום אחר- האם המיקום שלו משנה))

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. אם השירה משותפת יש בכך פחות בעיה.
ב. אומנם יש בעיה להפקיר בשבת מבחינה קניינית. אולם ביטול חמץ בשבת של ערב פסח מותר לכל הדעות
ג. השלכה לפח בבית משותף אינה הפקר כי הפח הוא בבעלות משותפת אך צפרדע ברחוב היא כנראה הפקר. מן הראוי לשייר מינימום של חמץ ולבער שאריות בשירותים.