תנור אפיה

השאלה:

בס"ד,
נמסר לי שניתן להכשיר לפסח "תנור אפיה" ע"י כך: (א) מפרקים את הדלת ומנקים היטב את התנור.
(ב)מדליקים את החשמל עד לדרגת החום הגבוהה, כך שאם מכניסים ניר לתנור הוא משחים מיד.
(ג) מצפים את דפנות התנור בנייר אלומניום.
לעומת זאת יש לנו תא נשלף השמור משנה לשנה לפסח.כך שהחום לתא הנשלף עובר מהתנור דרך פתח שנמצא בתא הנשלף. האם צריך להדליק את התנור עד לחומו הגבוה כפי שמצויין בסעיף (ב) לעיל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 1:47:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי להגיע לחום המירבי למשך 20-30 דקות. ולאחר מכן להכניס את הנשלף.