לנסוע לאומן

השאלה:

בס"ד

שלום רב וברכת ד´!
שבוע טוב ובשורות טובות.

הייתי רוצה לדעת האם מותר לבנות לנסוע לאומן? מה מרבות הבנות להתפלל באומן? ומה דעת הרבנים על יציאה מהארץ לקברי צדיקים?

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:24:49 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נחלקו הפוסקים לגבי חסידים האם יכולים לנסוע לחו"ל על מנת לעלות על קברי צדיקים. יש מתירים שזה כתלמוד תורה או ביקור קרובים שהתירו, ואילו יש שאוסרים שהרי אין הרב חי כעת, ואם כבר רוצים לעלות לקברי צדיקים הרי שבא"י יש את האבות בחברון, יש רשב"י במירון ועוד רבים וטובים ומדוע לנסוע לחו"ל אם צדיקי עליון כאן בארץ ישראל.
כל הויכוח הוא לגבי מי שמאמין ברב המיוחד, אבל מי שנוסע סתם אין שום היתר לכך.

כתיבה וחתימה טובה