ראש השנה

השאלה: שלום וברכה,

הננו מתקרבים ליום ראש השנה,

חברות שלי החליטו לארגן טיול 3 ימים לפני ראש השנה כך שסיום הטיול יהיה בדיוק בראש השנה..האם זה מוסרי? אני שואלת אם כדאי לי להצטרף לפני היום הקדוש הזה לטיול?..או שזה נכון לא ללכת?

אודה לתשובה המהירה והחשובה..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:13:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפני יום הדין יש להשתדל להתעמק במצוות ומעלת היום הגדול. זמני טיולים הם בחג סוכות וכדו´, אבל לכל עת ולכל זמן, יש זמני טיול ויש זמני התבוננות בדרכי ד´. אמנם גם בטיול יש אפשרות שיעשה על פי דין ומתוך יראה אבל אז גם הטיול איננו נעים. על כן כדאי לדחותו לאחר החגים.

כתיבה וחתימה טובה.