שימוש שלא לצורך החג

השאלה: שלום רב.
מקרה שקרה בראש השנה ואבקש פסיקתך.
1.
ביום ראשון השבוע, יום ב´ של ראש השנה, ירד גשם. שמתי דלי ע"מ שיאגור מים (שלא לצרכי החג). כעת, לאחר החג, האם מותר לעשות שימוש במים האלו (למשל השקייה) ?
2.
האם המצב היה שונה אם הארוע היה מתרחש ביום ראשון של החג (כלומר בשבת)?
3.
באופן כללי, מבחינת היתר ואיסור, מה ההבדל בין יום ב´ של ר"ה לבין יום שבת?
במסגרת מה שיתאפשר אשמח לתשובה מפורטת ומנומקת, כדי שאוכל להבין את העקרון המנחה.

שנה טובה ותודה מראש,
אורן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:26:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל דבר שנולד בחג אסור, אולם לאחר החג מותר הדבר להשתמש בו, ועל כן המים כעת מותרים להשקאה.

חתימה טובה