חג שבועות שחל במוצאי שבת מה יש לזכור

השאלה:

מהם זמני כניסת ויציאת חג השבועות? כאשר הוא חל ביום ראשון הסמוך לשבת

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | א' אייר תשע"ח 10:29

השנה  (תשע"ח) יחול חג השבועות ביום ראשון (כניסת החג מיד במוצאי שבת) , והחג יתחיל מיד בצאת הכוכבים.לכן יש להכין צורכי החג (מאכלים ובישולים) כבר מיום שישי הואיל ואין להכין שום דבר משבת ליו"ט שחל ביום ראשון, או  להכין ולבשל רק לאחר צאת הכוכבים במוצאי שבת.

כמו כן הדלקת נרות יו"ט יהיה במוצאי שבת רק לאחר צאת הכוכבים , ואין להדליק נרות לכבוד יו"ט כל עוד לא יצאה השבת.

כמו כן יש לזכור שבאמירת הקידוש יש תוספת מיוחדת שבה אנו בנוסף לקידוש היום אף הבדלה בין שבת ליו"ט.