בר מצוה בתשעה באב שחל בשבת

השאלה: שלום. בננו נולד בתאריך ח אב. שבת בר המצווה שלו תחול בשנה הבאה תשסט בדיוק בתשעה באב שחל בשבת. אנחנו רוצים לעשות לו אירוע משפחתי גדול בבית מלון כל השבת. האם זה מותר? ואם כן, מה בנוגע לצילום עם האורחים שיגיעו לבית המלון ביום שישי? האם יש דינים מיוחדים שצריך לחשוב עליהם בבר המצווה הזו?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ג' אייר תשע"ח 9:52

אין הלכות אבלות בשבת זו פרט לדברים שבצנעא. אבל צריך לזכור שאין לעשות ארועים עם נגינה וריקודים בערב שבת, וכמובן במוצאי שבת שבו מתחילים את הצום ולא עושים הבדלה וכו'. כמו"כ אין מסתפרים ומתגלחים לכבוד האירוע בשבת.

לכן אם זה לא הכרחי, לפי דעתי מתאים יותר לעשות את כל האירוע הגדול בשבת פרשת ואתחנן (שבת נחמו) ולא בשבת חזון, ואז תוכלו לשמוח בכל הנצרך.