גילוח זקן בימי הספירה לראיון עבודה

השאלה: בס"ד

שלום עליכם,

ברצוני לברר האם יש איזשהוא התר לצורך גילוח הזקן בימי הספירה, אני מעדות ספרד ואני לא נוהג להתגלח כלל בימי הספירה, לא לשבתות, לא בר"ח ולא ביום העצמאות, היום ה23 לעומר, אני שומר את ימי הספירה ומקפיד על הכל, אך אני מחפש עבודה וחוששני שאם איני אהיה מגולח לא אתקבל לשום מקום עבודה, מצד אחד אני מאוד רוצה לשמור את המצווה אך מצד שני היא מעכבת אותי מלמצוא עבודה, האם ישנו התר כלשהוא או שעדיף לחכות עד ל"ד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 12:50:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם זה ודאי שלא תקבל עבודה בגלל הזקן יש מקום להקל, אבל מכיוון שהדבר לא ברור וכפי שאתה כותב "חוששני", א"כ כיוון שמדובר בעוד 10 ימים בלבד, נראה שעדיף לשמור את מנהגי ישראל המסורים מדור דור ולא להקל בגלל חששות.

אשריכם ישראל