האם מותר לחגוג לילד בגן יום הולדת ביז' בתמוז?

השאלה:

שלום כבוד הרב אני חילונית ובכל זאת רוצה לדעת: יום ההולדת הלועזי של בני שיחגוג השנה 4 נופל ביז' בתמוז האם מותר לחגוג לו בגן? התאריך העברי הינו ד' באב אך אנו נוהגים לחגוג לפי הלועזי ובגן חוגגים רק בימי שלישי ביום שבו נופל השנה יז' בתמוז

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

ב"ה

שלום וברכה וכל טוב,

ברור שמן הראוי לחגוג יום הולדת עפ"י התאריך העברי, כי זה אחד מן הסממנים הלאומיים שלנו. בכל מקרה יום י"ז בתמוז זה יום אבל לאומי כי בו נפרצו חומות ירושלים שלושה שבועות לפני חורבן בית המקדש, ולכן מקובל בעם ישראל מדורי דורות לקבוע אותו כיום צום.

לכן גם מי שלא צם ביום זה - אין זה מן הראוי לקבוע ביום זה יום הולדת בעיקר שבפועל זה לא יום הולדתו. לכן עדיף שתסבירי לגננת את הבעייתיות של תאריך זה, ומומלץ לדחות את יום ההולדת ליום שלישי שסמוך לתאריך העברי.

מזל-טוב ושתזכו לראות מילדיכם נחת לאורך ימים טובים, אמן

בברכת התורה והארץ'

אהוד אחיטוב