חתונה ושמחות בליל עשרה בטבת

השאלה:

קראתי על זוג שרצה להתחתן בליל יום עשרה בטבת ושפנו לכבוד הרב והוא לא הסכים ורציתי לדעת מה הבעייה להתחתן בליל צום עשרה בטבת? הרי הצום מתחיל רק מהבוקר וזה צום קל ולפי מה שאני יודע אין בעייה הלכתית להתחתן בליל תאריך זה

אשמח לקבל תשובה,זה סתם מעניין אותי ואני לא קשור לזוג
בכלל.אני רק קראתי את הכתבה ואני רוצה לדעת למה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הצום אומנם מתחיל מהבוקר.אך מי שהלך לישון ולא התנה והתעורר באמצע הלילה אינו רשאי לאכול. יש עדות הנוהגות לומר עננו כבר בערב
לדעת הרמב"ן גם הצומות 'הקלים' מתחילים מהלילה וחלים עליהם האיסורים הנוהגים בתשעה באב, בפרט לאחר שהרבנות הראשית קבעה אותו כיום הקדיש הכללי לזכר חללי השואה והקדיש נאמר כבר בערב ולכן אין לקיים שמחות כבר מהערב.

עי' שו"ת אגרות משה אורח חיים חלק א סימן קסח. אך הציץ אליעזר ופוסקים אחרים חלקו עליו