טיסה בצום תשעה באב

השאלה: שלום הרב -

טסתי לחופשה בארה"ב והטיסה חזרה שלי נופלת בתשעה באב - טיסה ראשונה זה טיסה פנימית באותה מדינה אז אן בעיה של שעות .
הטיסה השנייה - היא מעבר בין ארצות שהפרשי השעות משתה כל שעה ככה ..... בעצם כשיהיה 6 בשעון מקומי אז יהיה 9 כאילו יצא הצום במקום שאני טס מעליו .... (הטיסה השנייה מתחילה ב2 - והצום יוצא ב 8 ורבע שעוןן מקומי-סכרמנטו)

איך אני יצום ?

תודה רבה - ציון .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 4:01:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה איננה דווקא בצום, אלא כל טיסה כיצד מניחים תפילין ומתפללים. המנהג הוא שאדם שנכנס לשעות אור נחשב לגביו יום וצריך להניח תפילין ותפילה, או בשעות חושך מתחיל לגביו לילה.
נראה שאותו הדין הוא גם בצום למרות שיתכן שלא יצום 24 שעות אלא פחות או יותר (תלוי בכיוון). אמנם יש מחמירים שמצריכים 24 שעות צום, ומי שיכול להחמיר כמותם יהדר, אבל הלכתית אין חובה.

צום החמישי לששון ולשמחה