עבודה בתשעה באב-די דחוף!-אבקש להפנות לרב שמואל אליהו

השאלה: שלום הרב.
אני נער בן 17וכל החופש התבטלתי והייתי בחוסר מעש.
מצאתי עבודה בקייטנת ממש ריווחית שהעבודה עד שעה 1 וחצי
הבוס נחמד אלי נורא.
לא נעים לי לא לעבוד בתשעה באב כי אז אולי לא אמצא חן בעיניו ואמצא עצמי שוב מובטל וגם אני ידפוק לו את הקייטנה (הוא יצטרך לחפש מדריך אחר וזה סיפור).
הקייטנה זו קייטנת כדורגל שאני עצמי לא ממש עושה הרבה..
האם מותר לי לעבוד ביום זה עד 1 וחצי?או שלא?
מצד אחד אני צריך כסף ותעסוקה ומצד שני שמעתי שאין ברכה בכסף כזה..האמנם?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:27:07 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אדם לא רואה ברכה בכפסי עבודת ט באב. אולם אם צריך להעסיק את הילדים הרי שיש בכך חשיבות, כדאי שתנצל את היום לסיפורים על בית המקדש והחרבן, ובכך תועיל להם ולך. אפשר אולי לחפש סרט גם על השואה, ובכך להעביר את הזמן בצורה חיובית.

צום החמישי לששון ולשמחה