פדיון הבן בערב תשעה באב

השאלה: שלום כב´ הרב

זכינו ב"ה בבן בכור, שנולד ב-ז´ תמוז בצהריים.
לפי חישוב שעשיתי ע"פ תשובה שראיתי באתר זה לפיו יום הפידיון מחושב ע"פ ספירת 30 יום מיום הלידה, כולל יום הלידה, והפדיון הוא ביום ה-31 - הרי שהפדיון של בני אמור להיות ביום ח´ באב.

במקום אחר ראיתי שאם צריך לקיים פדיון בערב ט´ באב צריך לקיימו עד לחצות היום.

שאלתי היא האם אנו יכולים לקיים את הפדיון בליל ח´ באב (כלומר בז´ אב בערב) ? ובאם לא - עד איזו שעה ניתן לקיים את הפדיון בח´ אב, והאם ניתן לאכול בשר בסעודה זו (אנו אשכנזים, אם זה רלוונטי).

תודה וכל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 4:02:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ללידת הבן, יהי רצון שיגדל לתורה חופה ומעשים טובים.

בני אשכנז אינם עושים פדיון אלא לאחר שעברו כט יום, יב שעות, ותשצ"ג חלקים. דהיינו אם הלידה הייתה בז´ תמוז בצהרים (כפי הנכתב), לא יסתיים החודש עד יום ח´ בלילה (בחצות), ועל כן הזמן שאפשר לעשות את הפדיון הוא רק מתאריך ח´ בבוקר.
כדי לאכול בשר יש מספר אנשים מצוצמם וזה מסבך את העניין, עדיף לעשות חלבי או עם דגים, ולהשתדל שיהיה בבוקר ולא לאחר חצות יום.