תחילת צום י בטבת

השאלה:

1)אם ביום ששי זה ראש חודש ובשבת זה לא ראש חודש האם לומר יעלה ויבוא בברכת המזון אם מתחילים את הסעודה מבעוד יום?

2)אם ביום ששי זה ערב ראש חודש ובשבת זה ראש חודש האם צריך לומר בברכת המזון יעלה ויבוא אם מתחילים את הסעודה מבעוד יום?

3)מתי הכי מוקדם אפשר לסיים את צום עשרה בטבת השנה והאם אפשר לסיים אותו בפלג המנחה,בשקיעה,13.5 דקות אחרי השקיעה?

4)האם מותר להתחיל את צום עשרה בטבת בעלות השחר השני שזה 72 דקות לפני הנץ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לגבי השאלות הראשונות כבר עניתי.
לגבי עשרה בטבת הוא מתחיל בעלות השחר בחמש וארבע דקות מסתיים בצאת הכוכבים בחמש ועשרה.