הטלת מום בבכור

השאלה: האם יש אפשרות מעשית להטיל מום בבכור כשהוא בבטן אמו על מנת לפטור אותו מבכורה וא"כ אם אפשר פרטים וטלפונים איך תודה רבה ישראל מאיר

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט אדר ב תשפ"ב 10:34

ב"ה

שלום וברכה

הטלת מום בבכור בעוד בבטן אימו אכן הוזכרה כאפשרות בשו"ע יו"ד שיג ז לפסילתו. עם זאת אני לא מכיר אפשרות כזו באופן מעשי, זה דבר שצריך להיעשות רק בעת ההמלטה, ובאופן נכון שלא יגרם דימום לולד או לאם.

לכן הפתרון הנכון ביותר הוא כמובא בסימן שכ סע' ו, לשתף עם גוי את האם, ניתן לעשות זאת דרך הרבנות הראשית, מחלקת בתי מטבחיים.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר