הצורך בסימני טהרה

השאלה: שלום הרב רציתי לשאול למה שבעל חיים כשר ואין עליו מנהג לאכול אותו אז אסור לאכול אותו. ומה המשמעות של המנהג. כי אני יודע ברגיל שאם יש לבעלי חיים סימני טהרה אז אין בעיה לאכול והתורה לא אוסרת. ואם בכל זאת האדם אכל הוא לא עבר על איסור מהתורה אז מה כן הבעיה? תודה .

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט טבת תשפ"ב 17:34

ב"ה

שלום וברכה

מדין תורה אכן כל בעל חיים שיש לו את סימני הטהרה המוגדרים הוא טהור וכשר באכילה, אלא מובא בגמרא שבשל כך שהיה בעל חיים שראו שיש לו סימני טהרה, אך אחר כך ראו שהוא דורס- דהיינו תופס בעל חיים באופן מסוים ואוכל אותו, גזרו שאין לאכול בעל חיים, גם אם יש לו סימני והרה, ללא מסורת ברורה שאכן מין זה נאכל.

ראה שו"ע יו"ד סימן פב סעיפים ב- ג.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר