האם שחיטה כשרה לא מצערת?

השאלה: כבוד הרב שלום,

אני יודע שהשחיטה עצמה לא אמורה להיות מצערת, אך למשל כאשר מסדרים את הבהמה וכו´ כמו שראיתי בסרטון הבא:

http://www.youtube.com/watch?v=5vuBha3aI18

הוא הופך אותה מהרגליים והיא נחבטת ברצפה ואז קושר לה 3 רגליים ועושה כל מיני דברים שנראה שזה ממש מציק לחיה והיא ממש סובלת מכל הדברים האלו..

ניתן להעביר ישירות לדקה - 4:40

תודה רבה
אדיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:05:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הצער הזה איננו פוגע בבהמה עצמה אלא טיפול חיצוני, כשם שהזרקת זרע היא דורשת טיפול דומה, וכן הובלת הבהמות ממקום למקום הוא גורם להם סבל (במדה מסוימת) כל הדברים הללו כשנעשים לצורך אינם מוגדרים צער בעלי חיים. צער האסור הוא צער סתמי ללא תועלת.