חיות מחמד

השאלה: אני יודעת שאולי השאלה קצת נשמעת מוזרה אבל אני חייבת לשאול.

יש לנו כלבה בבית, אימצנו אותה לפני בערך 7 שנים.
הכלבה הזו עברה טראומה כשהייתה גורה ועברה מבית לבית עד שהגיעה אלינו.

אני יודעת שלהחזיק כלב זה לא בהכרח סטנדרט בבית דתי, אבל היא כבר כאן.

עכשיו אמא שלי החליטה שהיא לא רוצה אותה יותר, ורוצה להעביר אותה הלאה.

כמו כן בחגים כמו פורים ויום העצמאות, כאשר יש רעש חזק של נפצים וזיקוקי דינור, הכלבה מפחדת מאוד ומייללת מחוץ לבית, מרגישה חסרת הגנה ואין לה מקום מסתור.

האם יש התייחסות כלשהי בהלכה ליחס לבעלי חיים במצבים כאלה?

קשה לי מאוד לשמוע אותה ככה, וכואב לי מאוד. אבל מצד שני יש את עניין כיבוד הורים ואני לא יכולה לעשות משהו שאמא שלי מסרבת לו.

איך אני אמורה לנהוג?!

תודה וחג שמח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 2:36:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מתוך המכתב ניכר שהכותבת היא בעלת רגישות גבוהה לצווי התורה ולכל הסובב את האדם בעולם.
בתורה יש מצוות כבוד אב ואם שהיא מהמצוות המרכזיות שבתורה. כמו כן יש איסור לצער בעלי חיים. בעצם את צריכה לחיות בתווך שבין המצוות הללו. באופן כללי מצוות כבוד אב ואם קודמת כיוון שהיא על כל התורה והחיים. מאידך לגבי בעלי חיים האיסור בתורה הוא רק לצער, אבל אין חובת כיבוד ועשייה חיובית.
נראה שאולי תוכלי לעשות מלונה קטנה מחוץ לבית, כך ששני הצדדים יהיו מרוצים.

שבת שלום