חתול

השאלה: שלום כבוד הרב,
יש ברשותי חתול פרסי ואני רוצה למסור אותו בעקבות קניית ריהוט חדש לביתי (החתול שורט והורס את הרהיטים, לא מתאפשר לגדל אותו במצב כזה)
גם לאחר אינסוף פרסומים באתרים, אף אחד לא רוצה לקחתו ובשלב זה החתול נעול בתוך השירותים והמקלחת במהלך רוב היום, למרות שמדובר בשטח לא קטן אני בטוח כי המצב לא אידיאלי מבחינתו והוא סובל.
מצד שני, אינני יכול לשחרר אותו בביתי בעקבות הריסת הריהוט.
אני לא בטוח כי מותר לשלוח אותו לרחוב כיוון שמדובר בחתול פרסי אשר איננו מורגל בחיי רחוב, אני לא יודע אם מותר להרדים אותו במקרה כזה אך המצב הנוכחי מעציב אותי מאוד ואשמח לתשובת הרב כדי להבין כיצד עלי לפעול ומה עלי לעשות עמו.

תודה רבה, דויד.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:16:39 PM
בס"ד

שלום וברכה

יש להעבירו לאגודות של צער בעלי חיים שהם יטפלו בחתול, או לפרסם באינטרנט שאתה מעוניין למסור. כידוע צער בעלי חיים הוא איסור של תורה, ובמצב הנכחי נראה שיש לו הרבה צער.