ניתוח לכלבה

השאלה: מועדים לשמחה. כלבתנו האהובה נדרסה ברגלה. אי לכך היא צריכה לעבור ניתוח שעלותו בין 5000-7000 ש''ח. מיותר לציין שאין את הסכום בידנו כעת. ואנו עובדים שכירים שמכלכלים את עצמנו לקיום משפחתנו ב''ה. וזהו סכום של משכורת חודשית.. מה נכון לפי ההלכה? האם להתגייס ולנסות בכל כוחותנו למצוא את הסכום הנדרש או חלילה להרדים אותה? בברכת התורה וחג שמח.

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט ניסן תשע"ז 22:37

ב"ה

מועדים לשמחה

החזקת בעלי חיים ברשותנו כרוכה מטבע הדברים גם בהוצאות כלכליות שונות, כגון תזונה מתאימה, מגורים וטיפול וטרינרי.

עם זאת, במקרה שהעלות של ההחזקה היא גבוהה מהיכולת הכלכלית של הבעלים, בייחוד במקרים חריגים כגון אלו, מותר להרדים אותה ואין חובה להוציא סכום כה גבוה עבור הטיפול בה.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר