סירוס בעלי חיים

השאלה:

שלום רב, וישר כוח על כל הפעילות. קראתי מספר תשובות שלכם לגבי סירוס בע"ח שבהם למעשה כתבתם שהדבר אסור גם ע"י גוי והאפשרות היחידה שהיא לכתחילה זה רק סירוס זמני ע"י זריקות/שבב. כיום במדינה קיימת חובה לסרס כל בע"ח, הדבר מתבטא בקנס שכאשר באים לוטרינר לתת זריקות לבע"ח עבור בע"ח מסורס משלמים 70 ש"ח לעומת 400 ש"ח עבור בע"ח שאינו מסורס. רציתי לשאול היכן אפשר לעשות את הסירוס הזמני, מהו מחירו, והאם הוא תופס גם כדי למנוע את הקנס של המדינה והתשלום של 400 ש"ח? במידה ולא, קיים פתרון הלכתי אחר? אין אפשרות להעשות מעין "מכירת חמץ" של למכור לגוי והוא ימכור לעוד גוי או יעשה שליח (תלוי במחלוקת בפת"ש שם), יסרס, וימכור בחזרה? תודה רבה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ז תשרי תשע"ח 20:47

ב"ה

שלום וברכה

בענין סירוס בעלי החיים, הדבר אכן נאסר במפורש בתורה, ואין לעשות פעולה זו על ידי יהודי.

ניתן לעשות את הפעולה בבית החולים הוטרינרי בבית דגן, בקישור הבא:  http://vethospital.huji.ac.il/clinical_departments/pets_fertility/index.php

התשלום הוא אכן בעייתי ואנו פועלים על מנת להורידו, כדאי לפנות בענין ללשכת שר החקלאות, הם אמונים על הענין, לצערנו כרגע הדבר אינו קביל מבחינת האגרות שלהם.

המחיר המעודכן לא ידוע לי, ניתן לברר אצלם את הפרטים.

ההיתר היחיד על ידי גוי הוא למכור את בעל החיים לגוי מכירה מוחלטת, ושהוא יאמר לגוי אחר שיעשה את הפעולה.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר