עיקור בהמות בחווה חקלאית

השאלה:

אני שואל בשם חבר שלי שברשותו מספר סוסים. לצורך מניעת אלימות בין הסוסים הזכרים, נהוג לעקר את הסוסים. הדבר מקובל גם בחוות לגידול בקר בהם מעקרים את השוורים. האם קיימת אפשרות לבצע את העיקור בלי לעבור על דין תורה? לדוגמא מכירת הבהמות לגוי וקנייתם מחדש לאחר ביצוע העיקור וכד’?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

על פי דין תורה אסור לומר לגוי שיסרס בהמת ישראל, אולם אפשר למכור לגוי שהוא יגיד לגוי אחר שיסרס ולאחר מכן היהודי יכול לקנות בהמה זאת בחזרה. המכירה הראשונה צריכה להיות גמורה. עיין אוצר הפוסקים אבן העזר סי' ה סעי' יד.

בברכת התורה והארץ,
הרב יהודה הלוי עמיחי.