פריקה בלאדי

השאלה: שלום רוצתי לשאול לגבי פריקי בלאדי או בורגול בלדי שקונים בכפרים הערבים בגליל. אם יש להם בעיות כשרות בעיקר מבחינת "חדש"? אני אשמח לתשובה עם מקורות (שעונים על כל השאלות בנוגע לעניין למשל; חדש בזמן הזה, חדש אצל עכו"ם, בישול עכו"ם חומרא או עיקר הדין) וגם אם ידע חקלאי (פריקי זריעת אביב או זריעת חורף ומי נפקא מינה להלכה לעניין חדש, עישון נקרא בישול או לא לגבי פריקי) תודה רבה אני אשמח לתשובה מפורטת חתימה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' תשרי תשפ"ב 10:33

בס"ד

שלום וברכה

בארץ אין בעיות חדש כלל, מכיוון שכל הזריעות בארץ הם בחורף ובפסח הכל מותר, רק בחו"ל שיש זריעות אביב יש בעיות חדש.

כתיבה וחתימה טובה