איסור ערלה בעצים שעלו מאילהם בהרים (לא מקום ישוב)

השאלה: שלום כבוד הרב. עונת המסיק עכשיו, הלכתי לשטח הפקר באיזור ירושלים שיש שם בעיקר אורנים ונוף הררי ( שכנראה מקבל עזרה מקק'ל בגלל השריפות שמתחוללות מידי פעם) ומסקתי זיתים מעצים שנראים יחסית קטנים ( היה נראה שהיו גם סורים לא מסודרים) האים אני צריך לחשוש לעורלה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח תשרי תשפ"ג 9:46

שלום

נפסק בשולחן ערוך יורה דעה הלכות ערלה סימן רצד סעיף כז
סעיף כז
העולה מאליו (ברשות היחיד, חייב). במקום טרשים, (פי' סלעים חזקים וקשים), פטור. אפילו הנוטע במקום שאינו ישוב, פטור, והוא שלא יהיה עושה כדי טיפול שמטפל בפירותיו עד שמביאם לישוב. אבל אם היה עושה כדי טיפול, חייב.

לכן נראה שעצים שעלו מאיילהם אלו אינם נאסרים מדיני ערלה ומותר להשתמש בפירות

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי