אתרוג תימני

השאלה: עץ אתרוג תימני . ניתן לסמוך על משתלה כי הוא מעל ארבע שנים ) הוא גדול ויש עליו פירות מרובים . 2. כאשר לא רואים שהוא מורכב ) אין לראות עיבוי וחיבור עם כנה . ומאידך המוכר אומר כי כל עץ מורכב אחרת לא יתן פרי . ) כל הפירות ללא זקיקי מיץ מראה מוחלט של אתרוג תימני בגודל בצורה וקליפה פנימית לבנה ועבה . האם ניתן לסמוך עלכך או צריך" יחוס " ועדות ישירה כי הוא ומשפחתו מוכרים והושרר בוודאות מיחור . תודה על תשובתך . גמר חתימה טובה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ז' תשרי תשפ"ג 9:46

לא ניתן לסמוך במקרה כזה על המשתלה. לא לענין ערלה ולא לענין הרכבה.