האם חלים דיני ערלה במורינגה

השאלה: לרב שלום רב, אני שותלת היום זרע של עץ מורינגה בתוך עציץ קטן, נקוב, בחוץ, ויש לי מספר שאלות שקשורות לכך: א. מבחינת שמיטה - נראה שיהיה לי אסור להעביר אותו בשנה הבאה לעציץ גדול יותר אם יהיה לו צפוף? ומה לגבי העברת עציצים ממקום למקום בגינה? ב. מבחינת ערלה וכד'... - העץ הוא עץ מורינגה שאני מעוניינת להשתמש בעליו לאכילה (לא בפירות). האם חל פה איסור ערלה בשלוש השנים הראשונות? איך סופרים את השנים?  ג. האם צריך לעשות משהו לגבי נטע רבעי או משהו אחר? תודה מראש!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' אב תשפ"א 10:10

שלום

1.  העברת עציץ כדי לשפר גידולו אסורה בשמיטה (מלאכה לאברוייי) הן העברה לעציץ יותר גדול והן העברה למקום שיותר טוב לאופן גידולו.

2. מורינה לא נחשב עץ מאכל (ואף שאת משתמשת בו לאכילה , מ"מ דרך העולם שאין נוטעים אותו לאכילה) ולכן אין עליו דיני ערלה

3. כמו כן אין עליו דיני נטע רבעי שהרי אינו נחשב עץ צמאכל

 בברכת התורה והארץ

אבהם סוחובולסקי