זמני העברת עציצים

השאלה: דחוף . אני מעוניין להעביר שני עצי פרי קטנים (עברו שנות ערלה) לעציצים אחכ יונחו על דשא סינטטי באותו מקום . אם ההעברה נעשית בגינה האם חייב גוש ? האם חייב לפני ט''ו באב ? האם הדשא הסינטטי יוצר ניתוק או שלא משנה בגלל שנמצא בחוץ ? תודה על המענה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג אב תשפ"א 11:32

בס"ד

שלום וברכה

א. לא הוסבר האם העציצים הם עם נקב והאם עמדו מול האדמה. כך שאינני מורה דבר בקשר לשנות ערלה.

ב. יש להעביר את העציצים עם הגוש ואז אפשר לעשות זאת עד כט אב תשפ"א. עם העציצים היו נקובים ועמדו מול אדמה ממש, אפשר לעשות זאת עד ט"ו אלול תשפ"א.