חישוב ערלה בהברכת אוויר

השאלה: שלום וברכה עשיתי הברחת אויר לעץ לימון, ואני עומד לתלוש את הענף שהשריש ולשתול בעציץ (בתור התחלה) לפני המעבר לקרקע. האם יש טכניקה נכונה בה אני יכול לשתול אותו בעציץ, אך עדיין לשמור על ספירת השנים שלו לצורך עורלה? ברור לי שברגע שאחתוך את הענף ואשתול אותו בעציץ, עלי לספור 3 שנים של עורלה על הענף החדש, אך מה אני יכול לעשות על מנת שהשנים בהן הוא יהיה בעציץ, יספרו לטובת העורלה? האם העציץ צריך להיות בגודל מסוים? עלי לחורר חורים בגודל מסויים בתחתית ולהצמידו לקרקע? תודה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ח שבט תשפ"א 17:37

שלום וברכה

שאלה טובה. עליך לשתול אותו בעציץ נקוב ולהניחו על הקרקע ללא כל חציצה. גודל העציץ אינו משמעותי, אך עדיף שיהיה כעשרה ליטר. חשוב שבתחתית העציץ (ולא בצד) יהיה לפחות חור אחד שקוטרו 2.5 ס"מ לפחות. מנין שנות הערלה יתחיל מהרגע שהעציץ עם השתיל יונח על הקרקע. יש להניח אותו לפני ט"ו באב.

בהצלחה

מוטי שומרון