יציאת שורש מרכזי

השאלה: שלום רב לגבי עץ שנקנה במשתלה מפוקחת שלכם - השורש המרכזי יצא מחוץ לשקית של העץ (של האדמה), האם יש בזה בעיה מבחינת המשך ספירת שנות הערלה החל מזמן שהעץ במשתלה? אם אני זוכר נכון ראיתי כתוב באיזה מקום שצריך שהשורש המרכזי לא יצא מחוץ לשקית בכדי שניתן יהיה להעביר את העץ ולהמשיך לספור לו שנות ערלה. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' אב תשפ"א 12:20

בס"ד

שלום וברכה

אין כל בעיה בהמשך ספירת השנים אפילו אם יצא שורש מרכזי. הוא בדרך כלל נקטם בגלל האויר שמסביבו והיניקה היא מהשרשים שבעציץ.