עץ מנגו שהועבר עם כמות מועטת של אדמה

השאלה: שלום כבוד הרב! גדל בביתי עץ מנגו יותר מ3 שנים במהלך הגדול העתקתי אותו למקום אחר בבית . העתקה נעשתה כמשך כ5-10 דקות . היו בעץ קצת שורשים כך שהיה בשורשים מעט אדמה (לא משהו שמספיק לקיום העץ יותר מיום למיטב ידיעתי). האם צריך למנות מחדש שנות ערלה או שלא חייב? תודה רבה!

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ז סיון תשפ"א 14:09

ב"ה כ"ז סיוון ה'תשפ"א

שלום וברכה וכל טוב

בתשובה לשאלתך

א. אם רוצים להעביר עץ ממקום למקום ולהמשיך ולמנות את שנות ערלה מהשתילה הקודמת, צריך שבזמן ההעברה הוא יהיה מחובר לשורשים בכמות כזאת שהוא יוכל לחיות שבועיים.

ב. משמעות הדבר בעץ מנגו בן שלוש שנים כמו במקרה הנידון בשאלה, שצריך שהעץ הראשון להיות מחובר בשורשיו בגוש אדמה בנפח של כ 40 ליטר אדמה.

לאור זאת, כיוון שבעץ המנגו שהעברת הייתה כמות מועטת של אדמה שדבוקה לשורשים, לכן לא ניתן להחשיב את שנות הערלה של השתילה הקודמת, וצריך לספור שנות ערלה מחדש מהשתילה הנוכחית.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב