ערלה בלואיזה

השאלה: שלום וברכה ! 1. האם מותר להעתיק עץ פרי מהאדמה עם גוש מעיר אחת לעיר אחרת לאחר טו באב ? האם צריך להעבירו בדרך מיוחדת ? האם מותר להניחו בתוך הבית / במרפסת? 2. מה הדין בנטיעת לואיזה שמשמש לשתיה כתה? האם כדין עץ פרי או סרק? תודה רבה מראש .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' אב תשפ"א 11:29

בס"ד

שלום וברכה

1. אפשר להעביר את העץ רק עם הגוש שלו ומיד יוכנס לבור החדש, כך שלא ימנו שנות ערלה חדשות. אם יניחו בבית או מרפסת יצטרכו למנות שנות ערלה חדשות לאחר המעבר מהבית לחצר, אבל אם ישאר בבית או במרפסת הדבר אפשרי כל זמן שנשאר עם הגוש. (יש לעשות את העברה בעזרת אגרונום הבקיא במלאכה זו).

2. יש לברר על לואיזה איזה סוג מדובר (בלשון העם יש הרבה סוגים), בד"כ הלואיזה היא רב שנתי אבל לא נהגו בו ערלה מכיון שלא נאכל אלא לטעם כתבלין (כדין רוזמרין ומרווה שאין בהם ערלה).