גינון טיפולי בשמיטה

השאלה:

שלום! שמי רבקה ואני עושה שירות לאומי בבית ספר לצרכים מיוחדים. במסגרת השירות אנחנו מפעילות גן ירק שבו הילדים יוצאים לעבוד איתנו, לפעמים כפרס על התנהגות טובה, לפעמים כיוון שילד צריך להתרענן בחוץ. בנוסף קיים בבית הספר שיעור גינון טיפולי לילדים כחלק מהמערכת שבו הם עובדים עם מורה ואיתנו גם בערוגות של ירקות, בחממה ובטיפוח כללי של גינת בית הספר. רציתי לשאול מה לגביי שנה הבאה, האם כיוון שעבודת האדמה היא מסיבות טיפוליות יש היתר להמשיך לעבוד בשמיטה במתכונת מסויימת או שכל האיסורים חלים עלינו? (האופציה להיתר מכירה לא כל כך מועילה כיוון שאת המלאכות הבסיסיות של זריעה/שתילה/קטיף וכו' צריך לעשות ע"י גוי) תודה רבה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט' טבת תשפ"א 22:03

שלום וברכה

אשריכם שאתם מסייעים לילדים הזקוקים לכך.

אחד הפתרונות האפשריים בשמיטה במקרה זה הוא לבנות חממה קטנה וזולה, לפרוש על הקרקע יריעת פלסטיק שאינה חדירה למים ולגדל צמחים בתוך עציצים. באופן זה הילדים יוכלו להמשיך לזרוע ולשתול גם בשמיטה.

באם פיתרון זה מעשי אצלכם , אוכל להדריך אתכם בפרטים הנחוצים בטל. 0545684261

בהצלחה

מוטי שומרון