האם יבול ראשון של פירות מן העץ אם הוא אסור בערלה?

השאלה:

יש לנו בגינה עץ לימון שהוא יותר משלוש שנים נטוע אך רק השנה הוציא לראשונה פירות. מהו הדין של הפרות האלו? האם הם ערלה כי זוהי השנה הראשונה שהוציא פירות או שהם מותרים לאכילה כי העץ נטוע כבר יותר משלוש שנים

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח כסלו תשפ"א 15:01

שלום

שלוש שנים מנטיעת העץ הפירות הגדלים בו אסורים משום ערלה . וכל הפירות הגדלים לאחר שלוש שנים מנטיעת העץ כבר אינם אסורים משום ערלה

לכן פירות אלו שגדלו לאחר שלוש שנים מנטיעת העץ אפ"פ שהם יבול ראשון אינם אסורים בערלה ומותרים באכילה.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי