האם ניתן לאכול פירות נטע רבעי לפני שחוללו בשדה/ כרם כל עוד לא הוכנסו לבית כמו תרומות ומעשרות... או שזה לא קשור ואסור לאכלו עד לחילול

השאלה:

שלום וברכה האם ניתן לאכול פירות נטע רבעי לפני שחוללו בשדה/ כרם כל עוד לא הוכנסו לבית כמו תרומות ומעשרות... או שזה לא קשור ואסור לאכלו עד לחילול ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' חשון תשפ"א 14:43

שלום

קדושת נטע רבעי מתחילה כבר משהפרי עוד מחובר לעץ ולא רק לאחר שנתלש. ואינו דומה לחיוב תרו?"מ שמתחיל רק לאחר שהפרי נתלש מן העץ.

לכן אין לאכול מפירות נטעי רבעי אלא רק לאחר חילולם.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי