חישוב ערלה

השאלה:

האם ישנה משמעות הלכתית לשנות הערלה אם עץ נשתל לפני טו בשבט או לא? המליצו לי לשתול עץ אבוקדו ועץ מנגו נוסף בגינתי רק באביב ולא כעת השאלה אם יש משמעות לטו בשבט מבחית שנות הערלה או שזה הולך רק לפי השנה העברית שבה נשתל? תודה מראש

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"א טבת תשפ"א 21:29

שלום וברכה

אין משמעות לטו בשבט לענין שתילת העץ. המשמעות של טו בשבט היא לגבי סיום הערלה. הפירות שחונטים עד לטו בשבט של השנה הרביעית הם ערלה ולאחר מכן הם נטע רבעי. לגבי תחילת מנין שנות הערלה החישוב מתייחס לראש השנה. לכן אם תשתלו את העצים באביב, תשפ"א תיחשב לשנה ראשונה לענין ערלה.

בהצלחה

מוטי שומרון