חילול נטע רבעי על העץ

השאלה:

יש לי עצי פרי בחצר ופירות אלה עוד מעט יהיו בשלים לאכילה. האם  אני  יכול  לבצע  את  חילול נטע רבעי על הפרי כאשר הפרי נמצא על העץ? וזאת  למנוע  מצב  שהילדים אוכלים פרי לא  מחולל, ואם לא יש פתרון אחר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

חלול נטע רבעי הוא כהפרשת תרו"מ רק על התלוש, ישנם פעמים שמתירים לעשות הפרשה מוקדמת (מחשש לתקלה), אבל צריך לעשות נוסח מיוחד (עיין משפט כהן סי' לו), וכמו כן לא ראוי לעשות בתחילת העונה פעם אחת לכל העונה אלא לעשות חלול כל בוקר, כדי שלא יווצר מצב שגדלו הפירות לאחר החילול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי