עץ רימון לענין ערלה

השאלה: לרבני מכון התורה והארץ שלום רב בחצר ביתינו גדל עץ רימון מעצמו וללא כל שתילה. ככל הנראה העץ גדל, משורשים של עץ ישן שהיה שם בטרם נבנה הבית - לפי עדויות של אשנים שהכירו את החצר גדל באותו מקום עץ רימון האם יש לספור מחדש שנות ערלה לעץ כזה? אם כן ובהנחה שאיננו יודעים מתי החל העץ לגדול מחדש כיצד סופרים? האם ניתן לשער גיל לפי גודל העץ את גילו? (גדול מאד בגובה 2.5 מטר ונותן פירות גדולים ויפים) תודה ושנה טובה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ה אלול תש"פ 10:13

שלום וברכה

יש צורך למנות לעץ הרימון שנות ערלה.

לגבי החישוב. אם העץ בגובה שציינת והגזעים בקוטר של 4-5 ס"מ בגובה 20 ס"מ מעל פני הקרקע, יש להניח שהוא כבר יצא מכלל ערלה. שים לב שברימון מצוי מאוד שיוצאים בכל שנה ענפים חדשים מהשורשים ואם לא מקפידים להסירם, יש להתייחס אליהם כעץ חדש לענין חישוב הערלה.

בברכת שנה טובה

מוטי שומרון