ערלה ברכות ותרומות ומעשרות במי קוקוס

השאלה:

האם בחלב קוקוס יש לחוש לערלה? ובמקרה שאני מעדיף את החלב יותר מאשר הקוקוס האם מותר להפריש מפרי הקוקוס על החלב או שלא.

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ח אב תש"פ 8:54

יש לדון לגבי מי הקוקוס האם דינם ככל מיץ של פרי כי אז איסורם בערלה הוא מדרבנן או שמא דינם כשומר לפרי או כפרי ממש ואז איסורם בערלה הוא מדאורייתא, עי' בגמ' ברכות לו ע"ב. ולגבי הברכה הסתפקו הפוסקים אם לברך בורא פי רהעץ או שהכול נהיה בדברו ולעשה, הכריעו שמספק יש לברך שהכל, ר'  בן איש חי, שנה א' פר' פנחס ס"ק ט. גם לגבי ההפרשה הספקות הם כפי שהזכרתי למעלה ולכן אין להפריש מןמי הקוקוס על הפרי עצמו.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן