ספק ערלה בפירות הבאים מיד ליד

השאלה:

שלום. ברצוננו לשאול, לגבי פירות שנמסרים לנו ע"י קרוב משפחה, אשר מקבל אותם מידיד שלו- טרקטוריסט עצמאי שמביאם ממקומות עבודתו. השניים אינם שומרים תומ"צ ואין לנו אפשרות לברר יותר על מקור הפירות. כנראה שהטרקטוריסט עובד במספר מקומות, אם כי כבר מספר פעמים נתקבלו תפוזים, ואבוקדו, קלמנטינות / מנדרינות. האם ניתן לעשר ולאוכלם, או שיש לחוש לערלה? נודה לתשובתכם.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | אב תשע"ד

ב"ה

שלום וברכה,

כשאדם קונה פירות מלכתחילה הוא צריך לקנות במקום שיש השגחה שהפירות הללו הם בוודאות לא פירות ערלה. אך כשאדם מקבל פירות מאנשים והוא לא יכול לברר עליהם - מעיקר הדין מותר לו להשתמש בפירות המדוברים.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב