עורלה בעץ העובר ממקום למקום

השאלה:

ברצוני לשאול האם צריך לספור שנות עורלה לעץ מבוגר (שאינו עורלה) כאשר אני מעביר אותו ממקומו בגינה למקום אחר, ראוי לציין שמדובר שהעץ טמון בקרקע וכן כאשר אני מעביר אותו הוא נמצא במצב שהוא מחוץ לקרקע והוא אינו יכול להתקיים, מצב זה זמני עד שאני טומן אותו  במקום שייעדתי לו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש להקפיד כאשר מוציאים את העץ מהקרקע שיצא עם גוש האדמה על השורשים (כדאי שיעשה על ידי גנן מקצועי), גודל הגוש צריך שיוכל העץ לחיות ממנו כשבועיים לפחות (אפשר עם השקאה). העברה כדאי שתעשה במהירות ממקום למקום. בהתקיים כל התנאים הללו אין צורך בספירת שנות ערלה חדשות. במקרה ויצא העץ בלא גוש וינטע מחדש יצטרכו למנות שנות ערלה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי