קניתי פקאן ולוז בשוק הסיטונאי. לא זכרתי את כל המצוות הקשורות כגון ערלה ונטע רבעי. מה אני צריך לעשות?

השאלה:

קניתי מאגודה שיתופית פקאן ולוז שהם קנו מגידי מזרחי בשוק הסיטונאי, כנראה בירושלים. לא זכרתי את כל המצוות הקשורות כגון ערלה ונטע רבעי. מה אני צריך לעשות?

משה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | אב תשע"ד

בס"ד

למשה שלום וברכה,

מלכתחילה כדאי לקנות במקומות שבהם יש פיקוח שאין בפירות חשש ערלה, אך אם אין ברירה ואין חנות כזאת באזור, או שכבר קנית - אינך צריך לחשוש שמא זה ערלה ובודאי לא באגוזי פקאן. אך כדאי להפריש תרומות ומעשרות בלא ברכה, ולומר את נוסח חילול נטע-רבעי בלא ברכה - זה מופיע בהמשך נוסח ההפרשה של המכון.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב